Over WAM Pennings

Over ons

W.A.M. Pennings is een van de grootste bloembollenkwekers uit de Bollenstreek en teelt gewassen op 160 hectare land. Wij staan bekend om ons grote assortiment en scherpe prijs.

W.A.M. Pennings heeft 20 vaste medewerkers waarmee we het bedrijf runnen. In het hoogseizoen komen 80 seizoensarbeiders helpen de oogst binnen te halen en te verwerken. Met de oogst binnen halen wordt gebruikt gemaakt van 10 tractoren die full time op het land bezig zijn. Ook rijden er in de drukste tijden 20 heftrucks rond in het magazijn om het interne transport te verzorgen. Neem een kijkje in vogelvlucht van ons bedrijf met deze bedrijfsfilm gefilmd door een drone.

Milieu

W.A.M. Pennings is een bedrijf dat streeft om zo weinig mogelijk gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken met het telen van bloembollen. Wij zijn dan ook vanaf het begin deelnemer aan het Milieu Project Sierteelt.

Ook zijn wij een MPS-A+ gecertificeerd bedrijf wat inhoudt dat je als bedrijf duurzaam werkt: dus zo min mogelijk bestrijding, een laag energieverbruik en afval scheiden. MPS is een wereldwijd keurmerk.

Wij zijn ook PrimaBol gecertificeerd, een keurmerk van de KAVB (Koninklijke Algemene Vereniging van Bloembollencultuur). Als bedrijf gebruiken wij ook geen middelen met neonicotinoïden, dat zijn middelen die luizen doden maar ook bijen.

wam-logo-primabol      wam-logo-mpsa      Milieukeur-WAM   Planet proof logo WAM 2